DE NIEUWSTE HALLBERG-RASSY MET ACHTERKUIP

De nieuwe Hallberg-Rassy 400 met achterkuip, heeft dubbele stuurwielen, een moderne en efficiënte rompvorm met dubbele roeren en een envoudig te hanteren tuigage. Het interieur biedt de keuze uit een of twee achterhutten, een of twee toiletten, klassiek mahonie of licht Europees eiken interieur. Na de Hallberg-Rassy 40C center cockpit, is de Hallberg-Rassy 400 de tweede nieuwe 40 voeter van Hallberg-Rassy in korte tijd.


GROTE ACHTERKUIP

De kuip is groot. De dubbele stuurwielen maken het gemakkelijk om in de kuip te bewegen. Er is voldoende ruimte op de stuurconsoles voor bedieningsknoppen en displays. De kuiprand is breed genoeg om comfortabel op te zitten net als de ergonomische kuipbanken met goede rugsteun. Vanaf de stuurstand zijn de tell-tails van de genua goed te zien.

Er is een vaste hoogglans gelakte teakhouten tafel beschikbaar. Vallen en schoten zijn prachtig weg gewerkt naar de kuip geleid, elektrische lieren zijn uiteraard leverbaar, zonder dat dit ten koste gaat van de binnenruimte. Er zijn opbergvakken voor overtollig touwwerk, zodat de kuip altijd schoon en opgeruimd is. De grootschootoverloop is functioneel geplaatst voor het typische Hallberg-Rassy windscherm.

Er is een uitklapbaar zwemplatform  om eenvoudig in en uit het water te komen. De bergruimte in de kuip en in de bakskisten is groter dan op de voorganger, de Hallberg-Rassy 412.


FLEXIBELE INTERIEURINDELING

Hoewel "slechts" 40 voet is de Hallberg-Rassy 400 leverbaar met een of twee natte cellen en twee of drie kajuiten. De voorkajuit kan in drie verschillende indelingen besteld worden, een primeur in een  Hallberg-Rassy met achterkuip:

- Een eigenaarskajuit in de boeg, met center sleeper bed en en-suite toilet met acryl glazen douchedeuren.
- Een eigenaarskajuit in de boeg, met tweepersoonsbed met toilet, douche met acrylglazen deuren en ruimte voor een wasmachine.
- Een eigenaarskajuit in de boeg, met tweepersoonsbed hut zonder eigen toilet.

De salon is leverbaar met L-vormige bank en langsbank of met L-vormige bank en 2 fauteuils. Voor het eerst bij een Hallberg-Rassy in deze modellijn is er een verzinkbaar ingangsluik leverbaar met gasveren. Bij de uitvoering met een enkele achterkajuit is de zitbank aan stuurboordzijde extra lang. Er is keus uit een enkele achterkajuit met grote natte cel met aparte douche, of twee achterkajuiten, nog steeds met een natte cel.


GEMAKKELIJK TE HANTEREN ZEILPLAN

Het tuig is modern en gemakkelijk te hanteren. De genua is licht overlappend en eenvoudig te trimmen, er is ook een optie voor een keerfokinstallatie. De boegspriet is standaard elegant geïntegreerd met de romp en het dek en geen achteraf geplaatste optie. De boegspriet is een uitstekend aanslagpunt voor een gennaker, er kan een boegladder worden bevestigd en het Ultra boeganker wordt er in geïntegreerd.


COMFORT OPTIES

De Hallberg-Rassy 400 kan worden uitgerust met diverse extra’s die het zeilen nog comfortabeler maken, zoals boeg- en hekschroeven, volledig elektrisch bedienbare tuigage. Overige comfort opties zoals generator, een wasmachine, vaatwasser of een extra koelkast en vriezer zijn uiteraard ook mogelijk evenals airconditioning en zelfs een watermaker.

 

vraag meer informatie aan

Video

Terug naar boven ^

Files and documents

Hallberg-Rassy 40C en 400 brochure.pdf(pdf) - 15.0 MB
Instructie handleiding 2019 - 2020.pdf(pdf) - 4.5 MB
Hallberg-Rassy 400 - VPP.jpg(jpg) - 375 KB

Terug naar boven ^

Data Sheet

DesignerGermán Frers Naval Architecture & Engineering
CE categoryA - Unlimited ocean voyages
Hull length12.30 m / 40’ 4”
Maximum length13.06 m / 42’ 10’’
Waterline at rest11.74 m / 38’ 6’’
Beam4.18 m / 13’ 8 1/2”
Draught, empty standard boat1.92 m* / 6’ 4” *
Displacement, empty standard boat11 ton / 24 250 lbs
Keel weight3.65 ton / 8 050 lbs
* Also available as a shallow draught version
Keel typelead on deep bilge
Sail area with genoajib, standard boat90.1 m² / 970 ft²
Sail area with genoajib, optimized sail area96.6 m² / 1 040 ft²
Air draft, ex Windex19.75 m / 64’ 10’’
EngineVolvo Penta D2-60
Power at crank shaft44 kW / 60 HP
Max torque169 Nm/2000 rpm
Diesel tank400 l / 106 US gallon
Fresh water tanks520 l / 137 US gallon

vraag meer informatie aan

Terug naar boven ^